Course image

Absolute Beginner

WordPress - Naredi si spletno stran

WordPress - Spletni tečaj, kjer se boste lahko naučili, kako si naredite spletno stran: za predstavitev vašega podjetja, spletno prodajalno, hobi, društvo,...

Category: WordPress

€79
Free trial

WordPress - Naredi si spletno stran

WordPress - Spletni tečaj, kjer se boste lahko naučili, kako si naredite spletno stran: za predstavitev vašega podjetja, spletno prodajalno, hobi, društvo,... Znanje naše delavnice smo zapakirali v tečaj in tako lahko v samostojnem tempu pridobite vsa ustrezna znanja. Če bi vas zanimala vodena spletna delavnica, pa si lahko več preberete tukaj: WordPress Spletna delavnica.

Prednosti

 • Dobili boste vaše prvo gostovanje
 • Zakaj bi plačevali razvoj spletne strani, če jo lahko naredite sami
 • Hitrejši odziv in popravki (ni vam treba klicati programerja in ga prosit za spremembe)
 • Nove izdelke, storitve boste lahko dodali/urejali sami
 • Večja kreativnost saj vsebino pripravite sami
 • Hitra prilagodljivost potrebam trga
 • Možnost hitrejših poskusov novih idej
 • Boljša zmožnost opisovanja, kaj potrebujete za zahtevne dele strani (včasih vseeno potrebujemo strokovnjake za programiranje in njihove storitve)


Delavnico organiziramo v sodelovanju z Žabec.net ob delavnici vam tako podarimo gostovanje za 2 meseca. Če prihajate iz Žabec.net še toliko bolje, ste že na pravi poti, da si postaviti super spletno mesto.

Uvodni video:

Kaj potrebujete:

 • Dobro voljo
 • Osnovni OS
 • Skodelico kave ali čaja
 • Internetno povezavao

Vas zanima brezplačni preizkus?

Začni danes!

 

Content of this course:

Gostovanje je obvezen del postavitve strani, to je tisti računalnik na katerem bo vaša spletna stran živela, tukaj boste imeli prostor za slike, vašo elektronsko pošto, prostor za WordPress in ostale potrebne stvari namenjene gostovanju vaše spletne strani.

V tem sklopu se bomo dotaknili vsakdanjih opravil, ki jih boste opravljali, ko boste vzdrževali vašo spletno stran. Pokazali bomo še nekaj elementov (Block-ov), nove načine urejanja, kaj so to blog Post-i (članki), kaj kategorije...

V tem sklopu se bomo lotili podrobnejšega dela z WordPress-om. Spoznali bomo razliko med blog post-i (Članki) in pages (spletnimi stranmi). Pogledali si bomo, kaj so kategorije, tagi, kako delujejo menuji in vse skupaj večkrat ponovili in prikazali na primerih.

Videz in funkcionalnosti so zelo pomembne pri oblikovanju spletnega mesta. WordPress nam s svojo zasnovo omogoča zelo veliko prožnosti. Na voljo je na tisoče različnih tem za obliko vašega spletnega mesta, kar pa je lahko hkrati tudi preveč. Našim študentom vedno pravimo, naj si vzamejo čas in v miru najdejo tisto pravo temo.

Poleg videza se bomo dotaknili tudi plugin-ov, kjer bomo pokazali uporabne možnosti, kako nadgradimo svoje spletne strani z novimi funkcionalnostmi, pa naj so to vidne za uporabnike ali pa samo pomagajo pri boljši poziciji na spletnih iskalnikih.

Spletna prodaja je pravzaprav vsa naša komunikacija, kjer obiskovalcem spletnega mesta ponudimo naše izdelke, storitve... Spletno prodajo si velikokrat predstavljamo, kot neko kompleksno internetno trgovino kot so to Amazon, eBay... Vendar to ni vedno res, pokazali bomo, kako lahko že s preprostimi spremembami na WordPress-u začnemo s spletno prodajo.

Page Builder-ji so posebni plugin-i, ki nam pomagajo urejati oz. oblikovati WordPress strani (Page). S page builder-ji lažje prenesemo stilske zamisli o naši strani v realnost. Zelo priljubljeni so za promocijske strani, kjer najbolj želimo nadzorovati, kako posamezna stran zgleda. Pokazali bomo, kako zgleda delo z Elementor-jem, ki je eden izmed priljubljenih builderjev.

Ver: 1.0.2